
İstanbul, Kadıköy’de 1989’da doğdu. Çok çeşitli gazete ve dergide yazılar yazdı. Yüksek Lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler programında yaptı. Söyleşilerinin derlendiği ilk kitabı Futbol mu? Yok daha neler! 2012’de çıktı. Reşat Nuri Güntekin’in eserlerindeki siyasi görüşleri incelediği ikinci kitabı Operada Mücella Suzan ise 2019’da Everest Yayınları tarafından yayımlandı. İlk romanı Akşamlar Artık Serin, Kasım 2020’de, ikinci romanı Biraz Ses Olsun ise Ocak 2021’de yayımlandı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Tarih Bölümü mezunudur. İbn Haldun Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları alanında yüksek lisans derecesini almıştır. Şu anda İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde doktora çalışmalarına devam etmektedir. İlgi alanları arasında Ortadoğu Tarihi, Geç Dönem Osmanlı İmparatorluğu, Modernleşme süreçleri, Toplumsal tarih, Toplumsal cinsiyet ve Kadın tarihi yer almaktadır.
Ersin Kalaycıoğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ekonomi bölümünden (1973) mezun olduktan sonra Iowa Üniversitesi Siyaset Bilimi programından doktorasını almıştır (1977). Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi’nde başlayan Kalaycıoğlu, bu üniversitenin İktisat Fakültesi’nde 1977-82 arasında doktor asistan olarak, aynı üniversitenin Siyasal Bilimler Fakültesi’nde (1982-84) doçent olarak çalıştı. Iowa ve Minnesota üniversitelerinde misafir akademisyen olarak bulunan Kalaycıoğlu, 1984-2002 arasında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyeliği yapmıştır. Ersin Kalaycıoğlu, İstanbul Politikalar Merkezi kıdemli uzmanı ve Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi profesörüdür. Sabancı Üniversitesi’ne katılmadan önce, Kalaycıoğlu 2004-2007 arasında Işık Üniversitesi rektörlüğünü üstlenmiştir.

(d.1983) doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler programında tamamlamasının (2014) ardından, doktora-sonrası çalışmalarını University of North Carolina-Chapel Hill’de Tarih Bölümü'nde sürdürdü (2015-2017). VakıfBank Kültür Yayınları’nın kurucu yayın müdürlüğünü üstlendiği dönemde MSÜ’de lisansüstü dersler verdi (2018-2021). Beyoğlu Kitabevi'nin kurucularından olan Aksakal, hâlen İZÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde siyasi düşünceler doçenti olarak görev yapmaktadır. Türk Politik Kültüründe Romantizm (İletişim Yayınları, 2015), Türk Muhafazakârlığı: Terennüm, Tereddüt, Tahakküm (Alfa Yayınları, 2017), Dünyayı Yeniden Büyülemek: Avrupa Romantizminden Portreler (Beyoğlu Kitabevi, 2021), Huzursuz Modernite: Avrupa Entelektüel Tarihi Üzerine Makaleler (Beyoğlu Kitabevi, 2022) ve uluslararası uzmanların makalelerinden derlediği 19. Yüzyılın Sonundan 1945’e Modern Asya Entelektüel Tarihi (Beyoğlu Kitabevi, 2023) Aksakal’ın telif eserlerinden bazılarıdır.

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Bölümünde, Doktorasını ise Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Sosyolojisi ve Antropolojisi bölümünde tamamladı. Bir dönem yayıncılık alanında faaliyet gösterdi. Ardından Filistinhaber, Time Türk, Dünya Bülteni, Birleşik Basın gibi internet sitelerinde editörlük; TRT Arapça, TV 5, Kudüs TV, Kanal On4 televizyonlarda haber müdürlüğü ve dış haberler müdürlüğünün yanısıra dış politika dahil farklı konulara ilişkin TV programları yaptı. Bir dönem Yemen el Mesire TV’nin Türkiye temsilciliğini üslendi. Röportaj, yazı ve çevirileri Gazeteduvar, Politikyol ve Yeni Arayış gibi mecralarda yayınlandı/yayınlanmaktadır.

ODTÜ İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını "Uluslararası Güvenlik" sahasında, doktorasını Orta Doğu Çalışmaları alanında tamamladı. Orta Doğu tarihi ve jeopolitiği, Türkiye-İran ilişkileri, Orta Doğu’nun uluslararası ekonomi-politiği konularında çalışmalarını sürdüren Koç, çeşitli haber ve analiz platformlarında uluslararası siyaset, dış politika ve strateji üzerine makale ve raporlar yayınlıyor, Modern Ortadoğu Tarihi seminerleri veriyor. Matbuat Yayın Grubu markasıyla sürdürdüğü kültür yayıncılığı faaliyetlerinin yanısıra, Farsça ve İngilizceden 30'un üzerinde eseri Türkçeye kazandırdı. Yayınlanmış eserleri;
-Rekabetten Geleceğe: Türkiye-İran İlişkilerinin Güvenlik Boyutu (2012)
-Hey You! – Irak’taki Amerikan Hapishanelerinden Hatıralar (Said Ebutalib - Farsçadan tercüme) (2018)
-Mecazi Pencereler – Modern İran Edebiyatından Barış Şiirleri Antolojisi (2019)
-Sesi Görebilmek – Modern İran Şiiri Antolojisi (2019)
-Yeniden Merhaba Diyeceğim – Modern İran Edebiyatından Kadın Şairler Antolojisi (2019)
-Hacı Ağa – (Sadık Hidayet – Farsçadan tercüme) (2020)
-Samed Behrengi Öyküleri (Farsçadan tercüme) (2020)

Mehmet Altan (d.1953) gazeteci, yazar ve akademisyen. İlk, orta ve yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Yükseköğrenimi sırasında özel sektörde ve Türk Haberler Ajansında görev yaptı. 1979 yılında doktora yapmak için Fransa’ya gitti. Paris I. Pantheon Sorbonne Üniversitesinde, Türkiye-IMF ilişkilerini inceleyen çalışmasıyla 1980 yılında uzman, Türkiye’nin ABD ve SSCB ile ilişkilerini inceleyen teziyle de iktisat doktoru oldu. Doktora eğitimi sırasında çeşitli gazetelerde çalıştı, Cumhuriyet Gazetesinin Paris muhabiri olarak görev yaptı. 1984 yılında Türkiye’ye dönen Altan’ın 1985 yılında, Paris’teyken yazdığı denemeleri Kanatlı Karınca adlı kitapta topladı. Akademi Kitabevi Deneme Ödülünü alan bu kitaptan sonra, tezini kitaplaştırarak Süperler ve Türkiye Türkiye'de Amerikan ve Sovyet Yatırımları adıyla yayınlandı. Altan'ın, Türkiye’deki devlet kavramını irdelemeyi amaçladığı Marks’tan Sevgilerle adlı kitabının yanında, askeri darbelerin ekonomik nedenlerini incelediği Darbelerin Ekonomisi ve Türkiye’den yeryüzüne bakmaya çalıştığı edebi yazılarını içeren Matadorun Ölümü adlı kitapları da bulunmaktadır.

1989 yılında Erzurum'da doğan Av. Muhammet Derviş Mete, 2008 yılında başladığı ODTÜ Ekonomi Bölümü’ndeki eğitimini bırakarak, 2014 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Üniversite giriş sınavında Türkiye genelinde ilk 10’a girerek "Başbakanlık İlk 100 Derece Bursu" ve "İş Bankası Yılın Altın Öğrenci Ödülü" gibi prestijli burs ve ödüllerin sahibi olmuştur.
2018 yılında Durham Üniversitesi’nde (İngiltere) yüksek lisans derecesini tamamlayan Mete, 2020 yılında Avrupa Komisyonu’nun sağladığı Jean Monnet Bursu ile Leiden Üniversitesi’nde (Hollanda) ikinci yüksek lisans eğitimini bitirmiştir.
Halen Edinburgh Üniversitesi’nde (İskoçya) anayasa hukuku alanında doktora çalışmalarını sürdürmektedir. 2016 yılı itibariyle Balıkesir Barosu’na kayıtlı olan Mete, İngilizce ve temel düzeyde Arapça bilmektedir.

Murat, eğitimine (1977–1984) İstanbul'daki Saint Joseph Fransız Lisesi'nde başladı. Boğaziçi Üniversitesi'nde makine mühendisliği okudu ve Boston Üniversitesi ve Vrije Universiteit Brussel'den Kurumsal Yönetim alanında Ortak yüksek lisans derecesine (1988–1990) sahip oldu . Doktora derecesini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı ve hizmet sektöründe müşteri hizmetlerine odaklandı. Üç çocuk babası olan Yalçıntaş, akıcı İngilizce ve Fransızca, orta düzeyde Almanca ve Arapça konuşuyor.

Prof. Dr. Mustafa Ergen
İTÜ’de profesör olarak görev alan Mustafa Ergen, haberleşme ve yapay zeka teknolojileri alanında Türkiye’deki yerli teknolojilerin gelişimine öncülük etmiş ve Avrupa 5G haberleşme platformunun kurucularından biri olmuştur. Boğaziçi, Koç ve Sabancı Üniversitelerinde görevler almış, akademik ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaktadır. Girişimci Kapital kitabının yazarıdır.
Silikon Vadisi’nde kurduğu haberleşme teknolojileri şirketi, 2009’da başarılı bir çıkış yapmıştır. ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 2000 yılında üniversite birincisi olarak mezun olmuş, Berkeley Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora yapmıştır. Aynı üniversitede Teknoloji Yönetimi programını tamamlamış ve Uluslararası İlişkiler alanında ikinci yüksek lisans derecesini almıştır.

1950 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesinde doğdu. 1963 yılında İlkokuldan, 1969’da Sivas İmam-Hatip Lisesi’nden, 1973’te İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden (bugünkü M. Ü. İlahiyat Fakültesi) mezun oldu.
1977’de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nde Lisansüstü çalışmalarına başlayan Çağrıcı, 1982 yılında M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktor, aynı yıl M.Ü. İlâhiyat Fakültesi'nde Yardımcı Doçent, 1990’da Doçent, 1996'da Profesör oldu.
M.Ü. İlâhiyat Fakültesindeki görevi yanında, Türkiye Diyanet Vakfı’nın çıkardığı, 46 cilt olarak tamamlanmış bulunan İslâm Ansiklopedisi’nde “İslâm Düşüncesi ve Ahlâk İlim Heyeti Başkanı”, yazar ve redaktör olarak kesintisiz 32 yıl çalıştı. 2003 yılında başlamak üzere sekiz yıl İstanbul Müftüsü olarak görev yaptı.
M.Ü. İlâhiyat Fakültesi’nden emekli olan Çağrıcı, halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’ndeki hocalığı yanında, Üniversite bünyesindeki Kur’an Araştırma Merkezi’nde (KURAMER) Bilim Kurulu Üyesi ve Yayın Kurulu Başkanı olarak bilimsel faaliyetlerini sürdürmekte, günlük bir gazetede köşe yazarlığı yapmaktadır.
Prof. Çağrıcı’nın İslâm felsefesi, ahlâk ve genel olarak İslam ve ilâhiyat konularına ilişkin kitap, makale, bildiri, konferans metni, ansiklopedi maddesi gibi çok sayıda bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. Bunlar arasında 4 ciltlik “Muhtasar İhyâu Ulûmi’d-Dîn tercümesi” ve –dört kişilik bir komisyonun hazırladığı- 5 ciltlik bir Kur’an tefsiri de vardır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli vakıf ve derneklerin gençlik yapılanmalarında aktif görev aldı. Finlandiya ve Romanya’da Avrupa Birliği destekli projelerde gönüllü olarak çalıştı. 2020-2023 yılları arasında siyasi faaliyetlerde bulundu.
Uluslararası ilişkiler, diplomasi ve iletişim stratejilerine ilgi duyan Selçuk, evlidir. Halihazırda dış politika danışmanlığı yapmaktadır.

1987 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve Lise öğrenimini Özel Fransız Pierre Loti Lisesi’nde gördü. 2005 yılında “Edebiyat” bölümünden bakaloryasını dereceyle aldı. 2005-2009 yılları arasında İsviçre’nin Cenevre Üniversitesi’nde Siyasal Bilimler lisans, 2009-2011 yılları arasında ise aynı üniversitenin Siyasal Psikoloji yüksek lisans programlarını tamamladı. 2011 yılından itibaren farklı siyasetçilerin danışmanlığını ve metin yazarlığını yaptı. 2015 yılından bu yana çeşitli ulusal ve uluslararası gazete, dergi ve internet platformlarında makaleler kaleme alıyor. Çalışmaları Avrupa milliyetçiliği, sağ-popülist hareketler ve Arnavut havzası üzerine yoğunlaşıyor. Baykent, Fransızca, İngilizce, İspanyolca ve Arnavutça bilmektedir.

1961 Erzurum doğumlu. İTÜ Elektrik Fakültesi’ni 1982 yılında bitirdi. Müteakiben Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na Mühendis Subay nasp edildi. 1999’da istifa etti. Özel sektör ve İSKİ’de Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2006-2012 arası Ekopolitik STK’sının kuruluşunda yer aldı. Akil adamlar çalışmasında bulundu. Vakıfbank Kültür Yayınları’nın kuruluşunda yer aldı. Türk Sağının Düşünce Atlası, Öteki ile Uzlaşmanın Yolculuğu-Ekopolitik, Yüzyıllık Düğüm: Musul Vilayeti, Türk Sağı: Mahalle, Kriz ve Kritik ve Mahallenin Krizinden Memleketin Krizine kitaplarını hazırladı.

1979 yılında İstanbul’da doğan Uğur Özdemir, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini, Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini, Washington Üniversitesi, St. Louis Siyaset Bilimi Bölümü’nde doktorasını tamamladı.
2011-2013 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 2013-2014 yıllarında Rochester Üniversitesi’nde çalıştı. 2014’ten bu yana Edinburgh Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde kantitatif siyaset bilimci olarak çalışıyor. Bu süre içinde Kantitatif Sosyal Bilimler Merkezi’nin ve Seçimler, Kamuoyu ve Partiler Araştırma Grubu’nun direktörlüğünü üstlendi.
Özdemir, siyasal davranış, siyaset psikolojisi, popülizm, otoriter propaganda ve siyasal rekabet modelleri üzerine çalışıyor. Araştırmalarında kantitatif veri analizi ve yapay zekâ metotlarını kullanıyor.

Zeynep Ardıç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Avukatlık stajını Ankara
Barosu’nda yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini Warwick Üniversitesi'ndeki “Uluslararası Kalkınma
Hukuku ve İnsan Hakları” programında tamamlayıp doktora derecesini Sussex Üniversitesi'nden
almıştır. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde öğretim görevlisi Dr.
olarak çalışmaktadır. Araştırma alanları arasında geçiş dönemi adaleti, zorunlu göç ve sosyal adalet
başta olmak üzere insan hakları, demokrasi ve kalkınma yer almaktadır.

1992 yılında Bingöl’ün Karlıova ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Bir dönem Temrin ve Acemi edebiyat dergilerinde editörlük yaptı.
Şiirleri ve çevirileri Bireylikler, Eliz, Temrin, Yolcu, Berfin Bahar, Ekin Sanat ve Kirpi gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı. Felsefe alanında Hegel, Walter Benjamin, Derrida, Peter Sloterdijk, Heidegger ve Wittgenstein üzerine akademik çalışmalar yaptı; bu çalışmaları çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlandı. Ayrıca, Karar ve Perspektifte köşe yazıları yayınlandı.